SPSS ve EXCEL Uygulamalı Veri Yönetimi Atölyesi

ATÖLYE1MB-256x300.jpg

Değerli araştırmacılar,

Akdeniz Üniversitesi İstatistik Danışmanlık Uygulama ve Araştırma Merkezinin (AKİDUAM) düzenlediği “Sağlık Çalışanları İçin SPSS ve Excel Uygulamalı Veri Yönetimi Atölyesi” ne davetlisiniz. Kurs sonunda katılım belgesi verilecektir.

VERİ YÖNETİMİ ATÖLYESİ BAŞVURU FORMU

Atölye Hakkında Bilgi:

Tarih           : 27 Şubat 2021 Cumartesi

Saat             : 13:00-17:00

Yer               : Microsoft Teams (Katılım Linki Paylaşılacaktır)

Eğiticiler    : Öğr. Gör. Dr. Deniz ÖZEL, Öğr. Gör. Dr. Ebru KAYA BAŞAR

İletişim       : idb@akdeniz.edu.tr

Telefon       : 0506 801 35 69 (Deniz Özel) ve  0507 341 24 42 (Ebru Kaya Başar)

İhtiyaçlar   : Excel ve SPSS kurulu olması. Temel düzeyde bilgisayar kullanımı.

Kontenjan  : 15-20 kişi

Program      : Atölyede ilk 30 dakikada sunum, sonraki 3,5 saatte veri girişi ve örnek veri seti uygulaması yapılacaktır. Her saat başında 10’ar dakika ara verilecektir.

Bu atölye neden önemli?

Doğru veri plânlaması ve yönetimi, çalışmanın kalitesini büyük ölçüde artıran önemli bir unsurdur. Analiz aşamasında karşılaşılan ve zaman/emek kaybı yaratan sorunlardan biri de eksik/hatalı veri yönetimidir.

Bu seminerin hedefi, Sağlık Bilimleri alanında akademik çalışmalar yapan araştırmacılara, plânlama evresinden analiz evresine kadar olan sürecin tüm aşamalarında araştırmanın kalitesini artıracak rehberlik sağlamaktır.

İçerik:

Bu seminerde araştırmacı, aşağıdaki sorulara yanıt bulabilecektir:

1. Araştırmanın plânlama aşamasında karşılaşılabilecek problemler ve çözüm yolları nelerdir?

2. Veri toplamadan önce nelere dikkat edilmesi gerekir?

3. Excel veya SPSS kullanılarak yapılacak veri girişinde kritik noktalar nelerdir?

4. Veri, hangi yöntemlerle analize uygun hale getirilir? (Veri kontrolü, düzeltme, formüller, hesaplamalar, dönüşümler)

Ücret: 200 TL

Hesap Bilgileri: TR490001002167367161792708 T.C Ziraat Bankası – Akdeniz Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü

Kayıt İçin: Araştırmacı katılım ücretini yatırdıktan sonra idb@akdeniz.edu.tr  adresine dekontu e-posta olarak gönderdiğinde kesin kaydı onaylanır. Kontenjan durumu, kayıt ve detaylı bilgi için lütfen yukarıda yazılan iletişim numaralarından bizi arayınız.

Geçmiş eğitimlerimizi YOUTUBE kanalımızdan izleyebilirsiniz.

Merkezimiz hakkındaki tüm duyuruları İNSTAGRAM hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Eklenme tarihi: 30.12.2022 10:38:27
Son güncelleme: 30.12.2022 10:38:27