SPSS VE EXCEL UYGULAMALI ARAŞTIRMA VE BİYOİSTATİSTİK KURSU (16 SAAT-11 NİSAN BAŞLANGIÇ)

WhatsApp-Image-2021-04-08-at-15.21.15-1-1-1024x1024.jpeg

WhatsApp-Image-2021-04-08-at-15.21.15-2-1024x1024.jpeg

Değerli araştırmacılar,

Akdeniz Üniversitesi İstatistik Danışmanlık Uygulama ve Araştırma Merkezinin (AKİDUAM) düzenlediği “Sağlık Çalışanları İçin SPSS ve EXCEL Uygulamalı Biyoistatistik Okuryazarlığı Kursu” ne davetlisiniz. Kurs sonunda katılım belgesi verilecektir.

KONTENJAN DOLMUŞTUR! İlginiz için teşekkür ederiz.

Kurs Hakkında Bilgi:

Tarih             : 11 – 14 -18 – 21 – 25 Nisan 2021
Saat              : Pazar günleri: 13:00-17:00; Çarşamba günleri: 20:00-22:00
Yer                : Microsoft Teams (Katılım Linki Paylaşılacaktır)
Eğiticiler      : Prof. Dr. Mehmet Rıfkı AKTEKİN, Öğr. Gör. Dr. Deniz ÖZEL, Öğr. Gör. Dr. Ebru KAYA BAŞAR
İletişim        : idb@akdeniz.edu.tr
Telefon         : 0506 801 35 69 (Deniz Özel) ve 0507 341 24 42 (Ebru Kaya Başar)
İhtiyaçlar     : Excel ve SPSS (En az 18.0 sürümü) kurulu olması. Temel düzeyde bilgisayar kullanımı.
Kontenjan   : 30 kişi

Bu kurs neden önemli?

Araştırma yöntem bilgisi, araştırma tasarımı, doğru veri plânlaması ve yönetimi, temel analiz yöntemlerini bilmek ve uygulamak, çalışmanın kalitesini büyük ölçüde artıran önemli unsurlardır. “Keşkesiz” bir akademik yayın süreci geçirmek ve literatürdeki yayınları sorgulayıcı şekilde anlayabilmek için çözüm, istatistik okuryazarlığını artırmaktır.

Bu kursun hedefi, Sağlık alanında akademik çalışmalar yapan ve okuyan araştırmacılara; araştırma yöntemi seçimi, araştırma planlaması, veri girişi ve temel analiz yöntemlerini uygulamalı olarak göstererek istatistik okuryazarlığını artırmaktır.

İçerik:

Bu seminerde araştırmacı, aşağıdaki sorulara yanıt bulabilecektir:

1. Sağlık alanında kullanılan araştırma yöntemleri nelerdir?

2. Araştırmam için kaç örneklem almalıyım?

3. Araştırmanın plânlama aşamasında karşılaşılabilecek problemler ve çözüm yolları nelerdir?

4. Veri toplamadan önce nelere dikkat edilmesi gerekir?

5. Excel veya SPSS kullanılarak yapılacak veri girişinde kritik noktalar nelerdir?

6. Veri, hangi yöntemlerle analize uygun hale getirilir? (Veri kontrolü, düzeltme, formüller, hesaplamalar, dönüşümler)

7. SPSS’te tanımlayıcı istatistikler nasıl sunulur ve basit istatistiksel testler nasıl yapılır?

Ücret: 650 TL

Geçmiş eğitimlerimizi YOUTUBE kanalımızdan izleyebilirsiniz.

Merkezimiz hakkındaki tüm duyuruları İNSTAGRAM hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Eğiticiler Hakkında Detaylı Bilgi:

Prof. Dr. Mehmet R. AKTEKİN

1986’da Tıp doktoru, 1989’da Halk Sağlığı Uzmanı, 1995’de Doçent, 2001’de Profesör oldu. 1999’da CDC (Centers for Disease Control and Prevention) da altı ay süreyle konuk araştırmacı olarak çalıştı. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Tıp Eğitimi Anabilim Dalı’nı kurdu ve öğretim üyelerinin interaktif eğitim yöntemleri ve etkili sunum yöntemleri konusunda eğitimini yürüttü.  Dünya Sağlık Örgütü’nün eğitim programlarında eğitici olarak görev aldı. 1990’dan bu yana Epidemiyoloji, araştırma planlama, uygulama ve değerlendirme konularında Tıp Fakültesi derslerini, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yüksek lisans ve Doktora derslerini yürütmektedir. Çalışma konularında çok sayıda uluslararası ve ulusal makale, bildiri ve kitap yazarlığı mevcuttur.

Öğr. Gör. Dr. Deniz ÖZEL

2006 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistik bölümünden mezun oldu. İkinci lisans eğitimini 2004-2008 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler (2 yıllık) ve İşletme (4 yıllık) bölümlerinde tamamladı. 2007-2016 yılları arasında Akdeniz Üniversitesi Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim AD’nda Tıp Bilişimi yüksek lisansı ve doktorası yaptı. Lisansüstü eğitimi boyunca aynı Anabilim Dalında Araştırma Görevlisi olarak hizmet verdi. Bu görevinde Tıp Fakültesi öğrencilerinin Bilişim Uygulamaları ve Biyoistatistik dersleri için eğitim öğretim faaliyetlerine katıldı. 2017 yılından itibaren Akdeniz Üniversitesi İstatistik Danışmanlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde kuruluş aşamasından beri çalışmaktadır. Çeşitli Tıp Dernekleri aracılığıyla ve bireysel olarak Araştırma Planlama ve Biyoistatistik Eğitimleri vermiştir. Yaklaşık 12 yıldır iki binin üzerinde akademik çalışmaya danışmanlık yapan Dr. Deniz Özel Erkan, şu an çalıştığı kurumda akademik çalışmalar için istatistik danışmanlık ve eğitim hizmeti vermektedir.

Öğr. Gör. Dr. Ebru KAYA BAŞAR

2006 yılında Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi İstatistik Bölümü’nden mezun oldu. Şubat 2007-Aralık 2008 yılları arasında, Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İstatistik Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans öğrenimini tamamladı. 2009 yılında Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü’nde doktora öğrenimine başladı ve bu tarihten 2015 Şubat’a kadar aynı bölümde Araştırma Görevlisi olarak görev yaptı. Dr. Ebru Kaya Başar 2017 Nisan ayından beri Akdeniz Üniversitesi İstatistik Danışmanlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Eklenme tarihi: 30.12.2022 13:32:10
Son güncelleme: 30.12.2022 13:32:10