AKİDUAM WEBİNER 27 – İNSANCA, İSTATİSTİKSEL VE MAKİNE ÖĞRENMESİ ÜÇGENİ – 27 EKİM 2022 – PERŞEMBE-10.00

Akdeniz Üniversitesi İstatistik Danışmanlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKİDUAM), merakla beklenen 2022-2023 programına 27. webinerle açılış yapıyor. 27 Ekim 2022 Perşembe Saat 10:00’da düzenlenecek olan ve Prof. Dr. Çağdaş Hakan ALADAĞ‘ın konuşmacı olduğu “İnsanca, İstatistiksel ve Makine Öğrenmesi Üçgeni” webinerine katılım ücretsiz ve herkese açıktır. Proje geliştirenleri, K12, lisans ve lisans üstü öğrencilerini, mezunları, akademisyenleri, öğretmenleri ve tüm bilim severleri etkinliklerimizde görmekten memnuniyet duyarız. Sevdiklerinizi de eğitimlerimize davet etmenizi temenni eder, sağlıklı günler dileriz.

Tarih               : 27 Ekim 2022 Perşembe 10:00-11:30
Toplantı Linki : https://www.kisa.link/QijT
Eğitmen        : Prof. Dr. Çağdaş Hakan ALADAĞ – Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi İstatistik Bölümü Yöneylem Araştırması AD
Moderatörler: Öğr. Gör. Dr. Deniz ÖZEL, Öğr. Gör. Dr. Ebru KAYA BAŞAR, Öğrt. Merve AYVALLI
İletişim           : idb@akdeniz.edu.tr, instagram @akiduam, youtube AKİDUAM
Web                : http://idb.akdeniz.edu.tr/

________________________________________
Prof. Dr. Çağdaş Hakan Aladağ Hakkında

Prof. Dr. Çağdaş Hakan Aladağ Ankara’da doğdu. Sürekli bir akademik katılımla; Şu anda Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi İstatistik Bölümü Yöneylem Araştırması Bölümü’nde tam zamanlı Profesör ve Fen Fakültesi Dekan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. 2014-2015 yılları arasında Toronto Üniversitesi Makine ve Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde misafir öğretim üyesi olarak çalışmalarda bulunmuştur. Aladağ, Yöneylem Araştırması, Veri Bilimi, Bilgisayar Programlama, Zeki Optimizasyon Teknikleri, Makine Öğrenme, Esnek Hesaplama Yöntemleri ve Tamsayılı Programlama dersleri vermektedir. Temel ilgi alanları veri bilimi, makine öğrenimi, zaman serisi tahmini, yapay sinir ağları, bulanık zaman serileri, sezgisel algoritmalar ve ileri istatistiksel yaklaşımlardır.

Aladağ, makine öğrenimi, istatistiksel öğrenme ve zaman serisi tahminine özel önem veren esnek hesaplama yöntemlerinde uzmandır. Hakemli dergi makaleleri, hakemli konferans bildirileri, kitap bölümleri, kitaplar dahil olmak üzere 200’ün üzerinde uluslararası yayını vardır ve çalışmaları h-index değeri 23 olmak üzere 1500’den fazla atıf almıştır. Ayrıca 100 ü aşkın birçok uluslararası konferans sunumu bulunmaktadır. Aladağ literatürde, farklı uygulama alanlarından farklı tahmin problemlerini çözmek için sezgisel algoritmalara, hesaplama yöntemlerine ve bulanık mantığa dayalı çeşitli ileri düzey tahmin yöntemleri önermiştir. Farklı uluslararası konferanslarda bilimsel komite üyesi olarak görev yapmış ve birçok uluslararası dergi ve konferans için hakemlik yapmaktadır. Ayrıca bazı uluslararası dergilerin editör kurulu üyesidir. Bazı uluslararası saygın dergilerin editörlüğünü de yürütmüştür. Ayrıca Bulanık Sistemler Derneği, Hacettepe Üniversitesi Hayat Boyu Öğrenme Merkezi ve Hacettepe Üniversitesi Trafik ve Yol Güvenliği Eğitim ve Araştırma Merkezi yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Aladağ’ın ayrıca The International Institute of Forecasters, European Neural Network Society, Türkiye İstatistik Kurumu ve Yöneylem Araştırmaları Derneği gibi çeşitli derneklerinde üyesidir.

________________________________________

Merkezimiz hakkındaki tüm duyuruları @akiduam İNSTAGRAM hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Merkezimiz, ücretsiz webinerler dışında hem kurum içi hem de kurum dışı araştırmacılara istatistiksel danışmanlık ve eğitim hizmeti sunmaktadır. Detaylı bilgi almak için http://idb.akdeniz.edu.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.ALADAG-Webiner-724x1024.png

Eklenme tarihi: 30.12.2022 14:18:19
Son güncelleme: 30.12.2022 14:18:19