AKİDUAM WEBİNER 19 – KARMA ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ – 30 ARALIK 2021 PERŞEMBE 10:00

Değerli AKİDUAM takipçileri,

Akdeniz Üniversitesi İstatistik Danışmanlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKİDUAM) Webiner serilerine 2021-2022 döneminde de devam ediyor. 30 ARALIK 2021 Perşembe Saat 10:00’da düzenlenecek, Prof. Dr. İlhan GÜNBAYI‘nın konuşmacı olduğu “Karma Araştırma Yöntemleri” webinerine katılım ücretsiz ve herkese açıktır. Proje geliştirenleri, K12, lisans ve lisans üstü öğrencilerini, mezunları, akademisyenleri, öğretmenleri ve tüm bilim severleri etkinliklerimizde görmekten memnuniyet duyarız. Sevdiklerinizi de eğitimlerimize davet etmenizi temenni eder, sağlıklı günler dileriz.

WEBİNER 19 BAŞVURU FORMU

WEBİNER 19 KATILIM LİNKİ

Webiner hakkında bilgi:
Tarih               : 30 Aralık 2021 Perşembe 10:00-11:30
Yer                  : Microsoft Teams Ekip Kodu: aofyi9t
Toplantı Linki : https://www.kisa.link/PCDx
Eğitmen        : Prof. Dr. İlhan GÜNBAYI
Moderatörler: Öğr. Gör. Dr. Deniz ÖZEL, Öğr. Gör. Dr. Ebru KAYA BAŞAR, Öğrt. Merve AYVALLI
İletişim           : idb@akdeniz.edu.tr, instagram @akiduam, youtube AKİDUAM
Web                : http://idb.akdeniz.edu.tr/
Telefon           : 0242 227 44 00 / 3036-3037-3035

——————-

Prof. Dr. İlhan GÜNBAYI hakkında:
Prof. Dr. İlhan Günbayı doktorasını 1999 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi alanında, post-doktora çalışmalarını nitel araştırma yöntemleri üzerine 2007 yılında İngiltere Sheffield Hallam Üniversitesi’nde ve işte stres yapıcılar ve akademik personel üzerine etkileri konusunda 2012 yılında Belçika Katholieke Leuven Üniversitesi’nde, 2017 yılında DACUM (Bir Müfredat Geliştirme) ve 2018 yılında SCID (Sistematik Müfredat Geliştirme) üzerine doktora sonrası eğitimlerini ABD Columbus’da Ohio State Üniversitesi’nde CETE’de (İstihdam İçin Eğitim ve Yetiştirme Merkezi) tamamlamıştır. Dr. Günbayı bilimsel olarak nitel araştırma yöntemleri, karma araştırma yöntemleri, sosyal bilim araştırmalarının felsefesi ve özellikle Türkiye’de, Orta/Batı Asya ve Avrupa’da istihdam sorunları ve ulusal kalkınma ile bağlantılı mesleki eğitim ve öğretim konularıyla ilgilenmektedir. Yazarın nitel araştırma, karma yöntem araştırma, sosyal bilim araştırmalarının felsefesi, liderlik, mesleki eğitim ve eğitim yönetimi alanında çok sayıda bilimsel makale ve kitapları bulunmaktadır. Dr. Günbayı 2010-2015 yılları arasında Avrupa ve Orta Asya’dan sorumlu başkan yardımcılığı görevini yürüttüğü Uluslararası Mesleki ve Teknik Eğitim Derneği’nin IVETA’nın (International Vocational Education and Training Association) 2007 yılından bu yana üyesidir. Dr. Günbayı 2020 yılında yayın hayatına başlayan Türkiye’nin ilk karma yöntem araştırmaları dergisi JOMES’in (Journal of Mixed Methods Studies) editörüdür ve halen Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Webiner Alt başlıkları:

Karma yöntem çalışmalarının desen seçiminde bir araştırmacının bilgi-oluşturma ilgileri
Karma yöntem çalışmalarını yönlendiren realizm ve post-modernizme dayalı dört paradigma
Karma yöntem çalışmalarının tasarımında izlenecek adımlar
Tanımlanmış bir karma yöntem çalışmasında en uygun deseni seçmek için sekiz çeşit karma yöntem desen ve bu desenlerin alt türleri arasındaki temel farklılıklar

——————–
Geçmiş webinerlerimizi AKİDUAM YOUTUBE kanalımızdan izleyebilirsiniz.

Merkezimiz hakkındaki tüm duyuruları @akiduam İNSTAGRAM hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Eğitim konularını geçmiş webinerlerimize katılan katılımcılarımızın ihtiyaçlarına göre belirledik. Yeni konu önerilerinizi paylaşacağımız webiner başvuru formlarında bize iletebilirsiniz.
Merkezimiz, ücretsiz webinerler dışında hem kurum içi hem de kurum dışı araştırmacılara istatistiksel danışmanlık ve eğitim hizmeti sunmaktadır.

Eklenme tarihi: 30.12.2022 13:53:53
Son güncelleme: 30.12.2022 13:53:53