Tıp Fakültesinde Görev Yapan Araştırmacılar İçin SPSS Uygulamalı Veri Planlaması, Veri Girişi ve Yönetimi Kursu 7 Mart 2018

Değerli Tıp Fakültesi Araştırmacıları;

Fakültemiz Mezuniyet Sonrası Eğitimi Yürütme Kurulu , ARGE Komisyonu ve Üniversitemiz İstatistik Danışma birimi işbirliği ile 07 Mart 2018 tarihinde 15.00-18.00 saatleri arasında Morfoloji Binası E Blok zemin kat Bilgisayar Laboratuarında “SPSS Uygulamalı Veri Planlaması, Veri Girişi ve Yönetimi Kursu” yapılması planlanmıştır. Kursa katılmak isteyen Araştırma Görevlilerinin https://goo.gl/forms/lRT82h5JTrAnssRY2 linkte yer alan formu doldurmaları gerekmektedir. Kontenjan sayısı sınırlıdır.

Kurs hakkında bilgiler:

Doğru veri plânlaması ve yönetimi, çalışmanın kalitesini büyük ölçüde artıran önemli bir unsurdur. Analiz aşamasında karşılaşılan sorunların büyük bir kaynağı, hatalı kurgulanan veri setinden kaynaklanmaktadır. Bu seminerin hedefi, Tıp Fakültesinde akademik çalışmalar yapan araştırmacılara, plânlama evresinden analiz evresine kadar olan sürecin tüm aşamalarında araştırmanın kalitesini artıracak rehberlik sağlamaktır.

Bu kursta araştırmacı, aşağıdaki sorulara yanıt bulabilecektir:

1. Araştırmanın plânlama aşamasında karşılaşılabilecek problemler ve çözüm yolları nelerdir?
  2. Veri toplamadan önce nelere dikkat edilmesi gerekir?
  3. Değişken türleri nelerdir?
  4. SPSS menülerinin tanıtımı
  5. Excel veya SPSS kullanılarak yapılacak veri girişi nasıl yapılır ve kritik noktalar nelerdir?
  6. Veri, hangi yöntemlerle analize uygun hale getirilir? Veri hijyeni nasıl sağlanır?
  • Hatalı/uç değerlerin tespit edilmesi
  • Veri dönüşümleri
  • Analitik hesaplar

7.Kısacası, sorunsuz bir araştırma süreci için analiz aşamasına gelmeden önce hangi hazırlıklar yapılmalıdır?

Not: Bir sonraki seminerde “Veri Girişi Atölyesi” yapılacaktır. Bu atölyede araştırmacılar mevcut veri setini getirip öğrendikleri bilgileri istatistik danışmanı eşliğinde uygulayacaktır. Bu nedenle bu seminere katılım önemlidir.

Tarih: 7 Mart 2018-Çarşamba
Saat: 15:00-18:00
Yer: Morfoloji (Tıp Fakültesi Dekanlık) Binası E Blok Giriş Kat Bilgisayar Laboratuvarı
Eğitici: Dr. Deniz Özel Erkan

Linklerimiz

Misyon

Uluslararası İstatistik Meslek Değerleri ve Etik İlkeleri doğrultusunda Akdeniz Üniversitesi bünyesinde çalışan akademik personele istatistiksel danışmanlık hizmeti vermek.

Vizyon

“Araştırma Odaklı Üniversite” hedefi doğrultusunda, Üniversitemizde görev yapan öğretim elemanlarının bilimsel faaliyetlerindeki hızı ve doğruluğu artırmak. Üniversitemiz adresli bilimsel araştırmaların sayı ve niteliğini artırmak.

Akdeniz Üniversitesi İstatistik Danışmanlık Birimi
Adres: Akdeniz Üniversitesi Enstitüler Binası B Blok 3. Kat No: C315
Tel: 02422274400-Dahili 3036 (Sağlık Bilimleri)
Tel: 02422274400-Dahili 3037 (Fen Bilimleri)